Tuesday, January 6, 2009

Happy New Year

Oj då, det var en tid sen! Nytt år har det hunnit bli och allt, men jag har bara gamla projekt att visa. Sanningen är att jag inte hunnit sticka så mycket under hösten - och än mindre blogga verkar det som..

Här är i alla fall lite av min sommarstickning 2008. De här sockorna var med till Riga och vända. Det var nästan så att de skulle ha behövts, så kallt var det. Nej, resan var nog helt lyckad, vi hade bara världens regn- och åskväder i några dagar! Inte så smart att åka linbana när det åskar kanske.. ;-)
Mönstret är ur "Favorite Socks" och garnet är handfärgat Nalle i grön och lila. Trevligt mönster, säkert skulle det framträda ännu bättre i enfärgat garn.

Pattern: Waving lace socks (ravelry-link)
Yarn:
Novita Nalle, my own handdyed
Needles: 2,5 mm

Sen gjorde jag ett par herrsockor till. Storlek 44, i tunnt garn och med 2 mm:s stickor.. de här räddade några regniga dagar på stugan. Hmm, verkar som om det regnade mycket i somras (?) Pojkvän-sockor igen, men de här ville han inte ha för de är för tunna. Vad då kinkig?! :-)

Pattern: basic, men's size
Yarn:
CWC California Salida, Hjerte Sock 4 för the heel and toe
Needles: 2 mm

Så till slut ett par barnsockor med änglar på. Det här var mest för att testa spetsstickning. Helt kul mönster, ur boken "Socks, socks socks". Storleken blev 3-4 år ungefär.

Pattern: My little angel (ravelry-link)
Yarn:
Marks&Kattens Jumper- o Strompegarn
Needles:
2,25 mm

1 comment:

-maria- said...

Änglarna är så sköna! Jag har den där boken, jag ska genast kolla i den...