Monday, December 28, 2009

Christmas knitting

Några få julklappar stickade jag i år. Först några tossor lite efter Annikaisen Tossukka-mönster, även om jag som vanligt ändrade en del.. :-) De här blev rätt trevliga och verkar vara ett riktigt bra sätt att använda slut restgarner. Framför allt var de kiva för att de blev klara snabbt! Jag använde tre trådar i gången - mest olika sockgarner och alltid en tråd bomulls/bambublandat garn för ökad hållbarhet.


Sen blev det några barnvantar i Zitron Loft. Även om de inte är maskintvättbara så tror jag att de är bra att krama snöbollar med eftersom de är helylle och tovar ihop sig lite när de blir våta. Eget mönster för vantarna, broderierna är tagna från nätet. Note to self: använd tunnare garn när du broderar med maskstygn.. Note to self 2: Nästa gång du tänker brodera på stickat - låt bli.. Det är enklare att sticka mönster direkt! :-)


Ännu ett par barnvantar, den här gången i Novita Puro. Hmm. Visst blev de mjuka, och färgerna är ju kiva, men kvalitetsmässigt verkar de betydligt sämre än t.ex. ovanstående Loft-vantar.


Och till sist en julbild av våran lillnisse, i väntan på första julen. God jul och gott nytt år till er alla!

Merry Christmas and a Happy New Year!

5 comments:

AnniKainen said...

Happy Knitfull New Year :)

Anonymous said...

I inclination not acquiesce in on it. I assume nice post. Specially the designation attracted me to study the unscathed story.

Anonymous said...

Good brief and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you for your information.

kio said...

rolig kommentar att låta bli att brodera :) snygga vantar!

Anna Maria said...

Tack så jättemycket för det fantastiska paketet jag fick av dig i Garn och tebytet. Helt undebart!