Tuesday, September 25, 2007

Tilkkujen yö


På lördagen var det Tilkkujen yö och i Åbo var vi ett tiotal ivriga stickare som samlades för att sticka lapptäcken för Vaaka ry. Själv var jag där från 15 till 23 ungefär, men när jag gick hem var det ännu ett flertal tappra själar som fortsatte.. Eller egentligen stickade vi väl inte så mycket, utan det handlade mest om att sy ihop lapparna till täcken. Och jo.. till och med jag sydde mest hela kvällen - fast jag egentligen inte tycker om att sy för hand! :-)
Men så fick vi också flera filtar färdiga!


Och garn fanns det hur mycket som helst. Här blir det ännu många nya lapptäcken!


Jag hade gjort några lappar på förhand också. En del av de här är nog inte riktigt gjorda enligt reglerna utan har kommit till som provlappar för andra projekt..


Jag hittade också några gamla blå-vita lappar i skåpet och upptäckte att de var fel storlek. Nå, det var bara att sticka tillräckligt många för ett helt täcke då.. :-) En av de andra flickorna sydde (virkade) ihop det här, tack för det!, men de allra flesta lapparna är mina, tror jag. Det blev ju helt sött, fast det bara är babystorlek på det ungefär.


In this post I tell about the knitting for charity event Tilkkujen yö, that went on all night last Saturday. The idea was to make knitted patchwork afghans. It was a lot of fun, and we even finished some blankets. ;-) And there was plenty of yarn to make new ones with..

4 comments:

Kotoko said...

Söta söta! Var du i Tilkkujen Yö av Helsingfors eller?

Tui said...

Hei! Ihastelin sinun trio-jätskilankaasi Kertussa lauantaina ja löysin nyt tieni tänne sinun blogiin. Ja olen utelias, mitä sinä käytät lankojen värjäykseen? On niin kauniin värisiä lankoja nimittäin!

Ina said...

Moi! Käytän langanvärjäykseen pääsiäismunavärejä. Trio-langassa taisi olla vaaleanpunaisena Dark Red (hyvin laimeana liuoksena..) ja ruskeana Brown ja Brick sekoitettuna. Niitä värejä saa Turusta ainakin Kansallisesta Kirjakaupasta Kauppahallin takana. :-)

Tui said...

Kiitos! Minäpä käyn sitten siellä katselemassa. :)