Sunday, January 23, 2011

Most Beautiful Socks Ever

De som känner mig vet att jag sällan eller aldrig använder yllesockor. Konstigt egentligen, så mycket sockor som jag stickar. De är bara så roliga att göra, och går så snabbt att sticka, och så finns det så många kivoga mönster och så många garner att pröva.. Nåjo. I alla fall. När ett par är färdigt är feelisen ibland "meeh", eller bara "helt kiva, men.." och så hamnar de i ge-bort-lådan. De brukar alltid hitta nån ny ägare, förr eller senare. Och ibland är det just de jag själv tyckt "meeh" om som folk faller för - lustigt.

Ibland - ytterst sällan - kommer det ett par av stickorna som jag verkligen gillar. De här är ett av dem, definitivt!


Pattern:
Midsummer Night's Dream
Yarn: Colinette Jitterbug (Morello Mash 159)
Needles: 2,5 mm Kolláge square needlesAtt jag tycker de är så speciella beror dels på garnet, Colinette Jitterbug. Inget speciellt med det egentligen, det har bara för mig varit ett garn jag varit på jakt efter i evigheter utan att få tag på det. (Jfr. bara med Wollmeise-hysterin.. Sku det vara lika eftertraktat om det såldes i varje matbutik?) Äntligen hittade jag på nån mässa och plockade åt mig några nystan. Färgerna är härliga; djupa och skiftande. Garnet i sig är runt, rätt hårt tvinnan och mycket elastiskt. Jag hade eventuellt lite för små stickor till det här paret. Fyrkantiga stickor 2,5 mm motsvarar ungefär 2,25 mm vanliga. 2,5 skulle nog varit lagom.

Själva mönstret är så fint tycker jag, med löven som slingrar sig uppför foten. Slingrandet beror på att du ökar en massa maskor för löven utan motsvarande minskningar på samma varv. Sockorna blir då också lite större än man kanske är van med. Jag fick faktist slut på garnet och hamnade repa upp och sticka om lite av första socken! Det har nog nästan aldrig hänt förrut. Timglashälen passar också perfekt, vilket den inte brukar göra. De här är bara så snygga! De här behåller jag själv!


I make a lot of socks, no secret there. However, I rarely keep any of them for myself. Once in a while though the perfect pair comes along. It might be the yarn, or it might be the pattern. Or, on some rare occasions both of them - as is the case here. The most beautifuls socks.. evah! I'm keeping these for myself!

2 comments:

dessi9 said...

Verkligen jättefina sockar och ett fint garn. De mpåste du vara nöjd med.Jag känner igen mig i det du skriver, det är sällan jag behåller några sockar. Det räcker med att sticka dem.

kio said...

Vackra!