Sunday, August 12, 2012

Seahorse socks

Just det, idag blir det något stickat för en gångs skull.. ett par sockor med sjöhästar på! Jag älskar sjöhästar, och skulle det inte vara så himla besvärligt med saltvattensakvarier så skulle jag gärna ha några. Fast de trivs väl bäst i havet ändå. Så det får väl duga med sjöhästar på sockorna då. :-)


De här knåpade jag på under våren. De är inte alls svårstickade, det enda man ska komma ihåg är att kolla åt vilket håll sjöhästarna tittar när man kommer till hälen - och inte sticka två vänsterfötter som jag gjorde först, ahem.. Den rullade kanten upptill är en rolig detalj och tån gjorde jag något kortare än i mönster, tyckte de passade bättre på min fot då. Garnet är rätt okej, knappast världens mest hållbara eftersom Zauberball är entrådigt, men de fina färgskiftningarna gjorde att det ju bara måste bli något havsinspirerat av det! Mönstret är inspirerat av Selbuvott or not som ju funnits som vantmönster redan länge. Jag har haft det i min ravelry-kö i evigheter, men så klart, genast det kom ut som sockmönster var det ju en helt annan sak (!) och jag lade upp direkt. ;-)


Yarn: Schoppel-wolle Zauberball (blue) & Hjertegarn sock 4 (white)
Needles: 2,25 mm


Today, something knitted, for once! The Seahorse socks, a very nice pattern. Love love love the seahorses!
I thought, however,  that the toe was a bit long for me, so I made it a tad bit shorter than in the pattern. The Zauberball yarn might not be the most durable for socks, but the colours fit the deap sea theme so perfectly. 

Funny, I’ve had the mitten pattern in my ravelry queue forever, but as soon as it came out as socks I just had to cast on immediately. :-)

3 comments:

Sari said...

Todella hienot sukat! Tahtoo tehdä tuollaiset...

berenike said...

Underbara! Blått Zauberball passar så väl med sjöhästmönstret!

Regina said...

muito lindas as suas meias.