Thursday, May 20, 2010

Om mössor

Vintern 2009-2010 var lite extrem på många sätt. Det var en "riktig" vinter, en sån som vi inte haft på många år! Det kom mycket snö. Och så var det kallt. Så kom det ännu mera snö. Och så var det riktigt kallt. Länge länge. Det var inte roligt att köra barnvagn bland alla snöhögarna kan jag säga. Fast vi var ju inte ute så mycket. Med en unge som hade öroninflammation stup i kvarten går man inte ut när det är -25. Svårt att tro idag när vi har +25 istället. I början av maj!

Den som känner mig vet att jag *aldrig* använder mössa. Antingen har jag konstig huvudform eller märklig frisyr eller är annars bara alltför självkritisk när det kommer till mössor. Den här vintern var det emellertid så kallt att till och med jag började fundera på saken. Och så klart kunde jag ju inte bara gå och köpa en, utan jag skulle ju sticka den själv. Vilket ledde till att det hann bli varmt innan jag fick nån mössa.. ;-)

Nå, anyway, den här är i ljuvligt mjukt Merinosilk. Och formen är sådan att jag inte kan använda den utan att se helt knasig ut.


Pattern: One for all Cap
Yarn: Hjertegarn Merino Silk
Needles: 2 mm

Sen gjorde jag en till. Den här ser rätt ok ut, till och med på mig (!), men borde kanske vara svart. Får fundera på det till nästa år. Aj jo, minskade maskantalet till 80 och lämnade bort två mönsterrapporter..

Pattern: Edna Rose
Yarn: Titan Wool Merino wool, held double
Needles: 3,5-4 mm (?)

Anyone who knows me knows that I *never* wear caps. I either have a weird head, a strange hairdo or am just way too critical about the way I look in any kind of headgear to pull it off. This winter was however kind of extreme. It was cold. With lots of snow. And really cold. For a long long time. So I knitted a cap. Or actuallt two, cause the first one looks silly on me. The second one might actually have been wearable (but by then the weather had changed..), but could perhaps look better in black. Have to think about it. Until next winter. Kind of hard to imagine today when we have +25 degrees outside. In May!

1 comment:

juuli said...

No, onpahan kaksi alibihattua varastossa. Vaikkei niitä ikinä käyttäiskään. Alibihattua siksi, että voit ainakin sanoa omistavasi hattuja, varmasti vanhemmat sukulaiset kauhistelee kun et käytä.