Sunday, October 10, 2010

Summer socks

I somras beslöt vi med stickgänget att göra nåt annorlunda på ett av stickmötena. Eftersom vi inte har spårvagnar i Åbo, åkte vi på minikryssning till Runsala istället. :-) Det var en varm (!!) sommardag och riktigt skönt med en stunds båtfärd. Sen satt vi och åt glass och stickade i skuggan på caféet innan det var dags att åka bussen tillbaka. Ja, vissa fick ju skjuts i luftkonditionerad bil då.. tack DB och lillfröken!

Vad har det här med nånting att göra.. jo, det var de här ormsockorna jag stickade på vår stickkryssning. Riktigt roligt mönster där ormen stickas lite som I-cord och ligger liksom utanpå den övriga stickningen. Socken i övrigt är helt basic, garnet är Trekking Hand art, 72 maskor. Broderierna (ögon och tunga) var som vanligt helt horrores att göra och gjorde att sockorna låg evigheter i WIP-korgen.. ;-)


Pattern:
Kiemurteleva käärme

Yarn: Trekking Hand art (Karibik), Austermann Step for the snake
Needles: 2,25 mm

Sen blev det ett par Cubist sockor av Cookie A. Kiva mönster. Garnet däremot gjorde att jag höll på att klia ögonen ur mig. Konstigt, det borde inte vara nåt speciellt med det, helt vanligt Sisu, kanske det är färgen?! Måste försöka pånytt med en annan färg.


Pattern: Cubist socks
Yarn: Sandnes garn Sisu
Needles: 2,5 mm

Sen några par sockor åt lillfröken. Hon tycker om elefanter (och har en som kallas fantelen), så när jag hittade ett grått garn tänkte jag genast på elefanter. Hur det nu kom sig så bytte färgerna plats i något skede och så blev det ljusröda elefanter i stället. Nåjo, det ska börjas i tid.. eller hur det nu var. ;-)


Pattern: Pink elephants (size 18 & 24 months)
Yarn: CEWEC California Salida & my own handdyed
Needles: 2,25 mmI've made some socks during the summer. No surprise there I guess.. ;-) The first pair was knitted during our knitting "cruise" to the nearby island of Ruissalo on a very warm summers day. The second pair is Cubist socks by Cookie A.

The baby socks are for the little miss. She loves elephants so when I found this nice grey yarn I immediately thought about elephant socks for her, combined with my own handdyed pink yarn. However, once I got started I switched colours so we got pink elephants instead. Well, she's Finnish after all.. ;-)

No comments: