Saturday, November 6, 2010

Lilla fröken fotomodell

I oktober ska man sticka sockor - det är Socktoberfest och Sukkasato och allt vad det nu finns. Men är man kärringen mot strömmen så är man.. ;-) Jag som annars stickar sockor året runt har hela oktober mest stickat tröjor. Och i bomull dessutom.


Pattern: b14-27 Jacket and Trousers in Alpaca by DROPS design
Yarn: Drops Safran & Ornaghi Filati Gong
Needles: 2,5 mm


Det här var ett jätteroligt projekt. Man stickar hela tröjan sidledes, börjandes från ena framkanten, och så är det bara rätstickning hela vägen. Nästan inga sömmar alltså! Formen fixas med förkortade varv (short rows), men med en stickmarkör är det ju enkelt att komma ihåg var man ska vända. Och så är det bara rätstickning hela vägen, nämnde jag det?! Lysande datorstickning!

Enda jag inte riktigt gillade var färgbytena i kanten. Ok, i nerkanten syns det ju inte, men om man vill vända upp ärmarna (vilket man ju gör på barn, ofta!) så hamnar de på rätsidan, och det är ju inte så snyggt. Jag försökte nu göra dem så osynliga som möjligt genom att tvinna trådarna om varandra varje varv och alltid åt samma håll. Ifall de stör alltför mycket kan man ju alltid virka nån slags kant. Om man sku kunna virka vill säga.. :-)


Egentligen var den här tröjan inte menad för lillfröken. Jag ville bara sticka modellen för den såg så rolig ut. Jag stickade efter beskrivning för 12-18 månader (och hon är ju nu 19 mån) men med lite tjockare garn så blev det så här. Och den passar henne perfekt! Fast.. en bomullströja till vintern, inte så smart kanske. Nå, några gånger måste hon väl få ha den ändå. För hon är så söt när hon leker fotomodell. :-)

Kolla mamma, vilken häftig ny tröja jag har!


Ska vi fota bakifrån? Med skuggan av mamma med på bilden? Snyggt va?


Eller så här? Yo baby!

October has been all about sweaters for me. No socks in sight. ;-) Made this really cool sideways sweater that turned out to fit my little miss perfectly (even though it really wasn't intended for her..) Doesn't she look cute posing for the photos?!

1 comment:

Sue said...

I have to say that your knitting is just gorgeous, even though I can only understand your english writing I still love looking at the pics!