Thursday, May 8, 2014

SSH 2013 del 4: oktober, november, december

Ojoj, jag är efter igen, men here goes.. Sista delen i Suuri Sukkahaaste 2013. I oktober skulle man använda andra stickor än vanligt. Eftersom jag föredrar strumpstickor i vanliga fall använde jag nu rundstickor. Jag valde att sticka knästrumpor, toe up, två samtidigt på två rundstickor, det tycker jag är rätt behändigt eftersom man då får ökningarna likadana utan en massa räknas och funderas. Det blev ett par regnbågssockor.


Jag kunde ju inte låta bli att samtidigt testa mitt handfärgade garn. Det här är alltså Inaya Evolution i färgen Rainbow. Jag använde ett annat basgarn här, men om nån annan vill ha t.ex. 150 gram Sport Sock för att sticka knäsockor så är det bara att ta kontakt. Jag har redan haft en custom order med just det önskemålet, och jag gör gärna flera!

Eftersom jag inte ville förstöra den långsamma färgskiftningen på foten gjorde jag en true afterthought heel i svart - snipsade av en maska alltså och repade upp där jag ville ha hälen. Resåren är också i svart och jo, färgerna är sådär galet granna, det är liksom det som är meningen.. det är en regnbåge juh! :-)


I november skulle man sticka sockor i en annan riktning är vanligt. Jag gillar ju uppifrån-ner sockor bäst, men eftersom jag just stickat ett par knäsockor toe-up så prövade jag nu på Longitudinal och stickade dem sidledes! Det här var en förvånansvärt tråkig stickning. Rolig idé, men lite tråkig att sticka med bara rätstickning hela tiden, och så måste man sy ihop på slutet också.. Det hjälpte väl kanske inte heller att jag felbedömde storleken lite och de här passar min mans enorma, storlek 45, fot!! Gauge swatch.. vaddå liksom?! ;-)


I december var det dags för mönsterstickning och jag stickade Water for the Elephants som jag haft i min ravelry-kö i evigheter. Ett riktigt bra mönster, bra för nybörjare också faktist. Det är logiskt och har bra balans mellan färgerna och det blir inga långa hopp som måste fästas på baksidan. Och så elefanterna då, det är ju lite vår grej det.


Sen hade jag ju stora planer på att hinna sticka två par mönstersockor den här månaden, men sidu nej, december är annars också fullspäckad med program så ingen chans. De här hann alltså inte bli färdiga i tid, men det gör ingenting. Mina Snowflake socks som var julmysteriesockor 2012.


Suuri Sukkahaaste 2013 var alltså slut - ett helt år av sockstickning. Om jag räknat rätt gjorde jag 15 par till SSH (och några andra under året) Den största utmaningen var kanske att hålla sig till det angivna temat och tiden, och inte sväva iväg och börja på nåt nytt. Samtidigt gjorde det här också att jag fick stickat många intressanta mönster som jag kanske annars inte skulle ha gjort. Alla andras fina bilder och garn/mönsterkombinationer gav också en massa inspiration, tack för det! Jag är riktigt glad att jag gick med i SSH och kanske lite förvånad att jag faktist slutförde det också..!

No comments: