Thursday, January 26, 2012

Christmas gifts

Det blev inte så många stickade julklappar i år, men några ändå. Ett par nya benvärmare till E:s kusin, samma modell som förra året, bara i annat garn. Det här är Viking Vilma (eller Ville?, hjälp?! det tunnare av dem i alla fall) som jag hittade på hantverksmässan från Lankamaailma Nordias monter. Det var en trevlig överraskning att det var så pass mjukt och nästan lite "alpacka-hårigt", mycket bättre än jag förväntat mig av ett vanligt, rätt billigt sockgarn.


Eftersom garnet var så trevligt gjorde jag ett par handledsvärmare åt min svärmor också. Hon föll och skadade handleden i höstas, så jag tänkte hon kan behöva ett par. Det är samma fläta på de här, bara färre maskor så klart. Ingen tumme gjorde jag, utan bara ett hål - tanken var att då kan man använda dem utan att sticka in tummen också. Kanske det funkar, vad vet jag.Julklappssockor, vanliga svarta, rätt tråkiga men de passade! Tanken var egentligen att göra flera par liknande, men så tog jag med "ge bort"-påsen istället och alla fick välja själv ifall det fanns nåt lämpligt par i rätt storlek. Bra idé som verkade uppskattas! Alla har inte längre nån mommo/famo som stickar sockor åt hela släkten och speciellt barn använder ju faktist yllesockor, plus att de växer ur dem hela tiden.Lillfrökens kompis fick också ett par sockor. Lillfröken var mycket bestämd med det att de skulle vara röda "för röd passar Uja". Just så. :-) Hon fick också en halsvärmare, röd naturligtvis, och den röda Mustikka-mössan från förra året som blev alldeles för liten för mig.Ännu inne på julklappsavdelningen.. så gjorde jag också några par tossor. Såna har ni sett förrut, restgarner och tjocka stickor. De blir färdiga fort och är trevliga att använda men aj, hur det knakar i handlederna av att sticka dem..! Jag ska göra några fler par till min farmor, men tvingades sätta bort de tjocka stickorna emellanåt. Nu får det bli nåt annat först!
Made just a few knitted Christmas gifts this year. Legwarmers and matching mitts, my own pattern. Some socks and a few slippers.

2 comments:

Mari said...

Vilma är tunnare :) Samma tjocklek som Novita Nalle, men annars mycket bättre - tycker jag :)

myzpyz said...

hej!
tack snälla för fint paket :)
jag har lagt bild o länkat till dig på min blogg!
kraMyz