Friday, July 13, 2012

Babytröjor

Jag har stickat några babytröjor, igen. De går bara så snabbt att sticka, är perfekt för att testa ett nytt garn, och så finns det alltid åtgång på dem verkar det som. Alltid finns det nån baby någonstans som de passar åt..

Den gröna är Maile sweater. Jag gillade lövmönstret skarpt (och googlade tills jag hittade en chart - gillar ju inte utskivna mönster). Storleken verkade bli rätt liten, så jag mätte mot min Sunnyside och gjorde den alltså en hel del större/längre. Garnet är handfärgat av Laika.


Pattern: Maile sweater
Yarn: Lai-la-lai Yarnz Merino Strong Sock
Needles: 3mm


Den andra kom till av en slump. Jag hade inget lämpligt att ta med till ett stickmöte och plockade med mig ett nyinköpt nystan Heritage och Sunnyside mönstret - som jag ju redan visste var bra. Den här gången blev det en flickigare version med spetsmönster och picotkanter.


Pattern: Sunnyside
Yarn: Cascade Yarns Heritage Sock
Needles: 3mm


Lillfröken hjälpte mig välja knappar och valde de här söta blomknapparna. Alltför sent insåg jag att de kanske inte är de bästa för stressade babyföräldrar - de är inte helt släta och därför svårare att öppna.. Oj då.


I have made a couple of baby sweaters. Again. I just love making them, and they seem to disappear anyway. They will always fit some baby somewhere..

The green is the Maile sweater. I really loved the leaf pattern! Sized it up a little and used Laikas lovely handdyed yarn. The second one is another take on the Sunnyside cardigan that I've made before. This time a girly version with lace and picot edging. Again, a lovely pattern and a fast knit! Liked the yarn also, very much. Sturdy enough, since it’s a sock yarn, yet very soft and smooshy.

1 comment:

Pysselfarmor said...

Fantastisk present! Vilka fina mönster!